nemID

Vi benytter digital underskrift med NemID

Vi benytter fremover NemID til digitale underskrifter på en række dokumenter, primært underskrift af årsrapporter og hertil relaterede dokumenter. Ligeledes anvendes NemID fremover til digitalt at bekræfte din identitet.

Det hele foregår online, så du både kan underskrive dokumenter og bekræfte din identitet ved hjælp af NemID, hvilket er nemt, hurtigt og sikkert. Du kan både underskrive ved en PC, tablet eller smartphone – bare du har adgang til internettet.

Vi bruger firmaet Penneo™ til at håndtere underskrifter og bekræfte identiteter. Penneo™ vil derfor dukke op visse steder i kommunikationen mellem dig og os.

Når du bruger digital underskrift

Du modtager en mail fra Revisionsaktieselskabet Ib Rohde, der indeholder et link til en sikker hjemmeside, hvor du kan se, downloade og gennemlæse dokumenterne samt underskrive med dit NemID.

Når alle parter har underskrevet, modtager du en mail med de signerede dokumenter i PDF-format.

Når du bekræfter din identitet
Du modtager en mail fra Revisionsaktieselskabet Ib Rohde, der indeholder et link til en sikker hjemmeside, hvor du skal oplyse dit fulde navn og cpr-nummer. Herefter skal du identificere dig selv ved at logge på med dit NemID. Dine indtastede oplysninger bliver sammenlignet med dine oplysninger i cpr-registret og folkeregistret, der på den måde bekræfter din identitet.
Du slipper altså for at skulle fremsende en kopi af dit pas, kørekort og sygesikringsbevis samt at udfylde en blanket underskrevet af flere vitterlighedsvidner.


Vigtige ting du bør vide om digital underskrift

Skal jeg gøre noget anderledes med mit NemID for at underskrive?
Nej, du underskriver eller identificerer dig selv, på samme måde som når du logger ind med dit NemID på fx netbank.
Skal jeg printe og underskrive dokumenterne med kuglepen?
Nej, den digitale underskrift med NemID afløser dine underskrifter udført med kuglepen. Hvis du printer et dokument, der er underskrevet digitalt er papirudgaven ikke juridisk gyldig, da en særlig skjult kode i dokumentet ikke kan bekræftes.
Hvordan kan jeg se, at jeg har underskrevet?
Når din digitale underskrift er korrekt gennemført, giver Penneo™ dig besked på hjemmesiden.
Hvordan får jeg dokumenterne, når de er underskrevet?
Du modtager alle dokumenter og bilag i en mail, når alle parter har underskrevet.
Hvordan kan jeg se, hvem der har underskrevet digitalt?
På den sidste side af de signerede dokumenter kan du se, hvem der har underskrevet digitalt. De signerede dokumenter har derudover en skjult kode, der bruges til at bekræfte, at dokumentet er ægte og underskrevet af de personer, som fremgår af dokumentet.
Hvad sker der, hvis jeg mister mine underskrevne dokumenter?

Hvis du fx er kommet til at slette mailen, du har modtaget med de underskrevne dokumenter, kan du til enhver tid finde dokumenterne igen ved at logge ind med NemID på Penneo.com, hvor du har adgang til dit private arkiv.

Du kan læse mere om Penneo™ på penneo.com

Kommentarer til denne post er lukket.